Objavljeno: 23. 08. 2023 - 2:41


Krem juha od batata i graha

JUHA

  • 200 g graha trešnjevca, skuhanog
  • 150 g bijelog batata, narezanog na kockice
  • 100 g ružičastog batata, narezanog na kockice
  • 1 crveni luk, usitnjen
  • 3 režnja češnjaka, usitnjenog
  • ½ čajne žličice svježeg timijana
  • ½ čajne žličice crvene slatke paprike
  • prstohvat ljute crvene paprike
  • ½ čajne žličice suhog origana
  • sol, crni papar
  • 2 žlice maslinovog ulja

Na maslinovom ulju desetak minuta propirjati luk, češnjak i batat. Dodati sve ostale sastojke osim papra, podliti vodom i kuhati oko pola sata. Smiksati i propasirati. Prije posluživanja popapriti.


ŽLIČNJACI

  • 250 g svježeg sira
  • 3 žlice kravlje skute
  • 1 čajna žličica svježeg vlasca
  • korica pola limuna (nešpricanog)
  • sol
  • brašno tip 850, po potrebi

Sir ostaviti preko noći u gazi da se cijedi u cjedilu. Nakon što se sir iscijedio, umiješati skutu, vlasac, limun, sol i toliko brašna da se stvori homogena smjesa, ali ne prečvrsta. Zakuhati vodu, posoliti, i s dvije žlice oblikovati žličnjake te ih kuhati dok ne isplivaju. Servirati u juhi.

 

Kupite povezane proizvode:

  Recepti - Sve