Objavljeno: 23. 08. 2023 - 3:39


Curry poriluk s batatom i piletinom

CURRY PORILUK

  • 300 g poriluka
  • 1 žličica curry praha
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • 50 g maslaca
  • sol

Poriluk ispirjati na maslacu, desetak minuta. Dodati curry i pirjati još minutu-dvije. Dodati vrhnje, posoliti i kuhati još minutu. Držati na toplom.


PEČENI LJUBIČASTI BATAT

  • 500 g ljubičastog batata
  • sol
  • maslinovo ulje 
  • papar

Zagrijati pećnicu na 190°C. Oguliti batat, namazati maslinovim uljem, posoliti, popapriti i zamotati u foliju. Peći dok ne omekša, a prije posluživanja narezati na medaljone.
 

PILEĆI FILE

  • 2 pileća prsa (4 filea)
  • sok od jednog limuna
  • 3 režnja češnjaka, usitnjena
  • 1 žličica crvene slatke paprike
  • sol
  • ½ dcl maslinovog ulja

Pomiješati limun, ulje, sol, češnjak i papriku. Ostaviti file u marinadi najmanje 6 sati. Na zagrijanoj tavi ispeći file. Prvo se peče na strani kože, a zatim na drugoj strani. Završiti u pećnici zagrijanoj na 185°C minuta, otprilike 10 minuta.

 

Kupite povezane proizvode:

  Recepti - Sve