Objavljeno: 23. 08. 2023 - 3:36


Bistra juha s jetrenim noklicama

JETRENE NOKLICE

  • 1 l pilećeg temeljca
  • 150 g jetrica
  • 150 g pilećih prsa bez kostiju
  • 50 g preprženih bučinih sjemenki, izmiksanih u prah
  • 200 g kruha, namočenog u vruće mlijeko ili vodu
  • sol
  • muškatni oraščić
  • 200 g batata, narezanog na kockice
  • 200 g mrkve, narezane na kolutiće
  • sol, papar

Smiksati jetrica, piletinu, bučine sjemenke i ocijeđeni kruh, začiniti solju i muškatnim oraščićem. Ostaviti u hladnjaku 60 minuta. Zakuhati temeljac, dodati mrkvu i batat i kuhati još petnaestak minuta. Kad su batat i mrkva gotovo sasvim kuhani, ubaciti knedlice (oblikovane u kuglice ili žličnjake). Posoliti, popapriti i kuhati još 5 minuta.

Slatkoća narančastog batata odličan je kontrapUnkt snažnom okusu jetrenih knedlica.

 

Kupite povezane proizvode:

  Recepti - Sve