Objavljeno: 23. 08. 2023 - 3:37


Krekeri od batata i bučinih sjemenki

SASTOJCI

  • 150 g bučinih sjemenki, smiksanih u prah
  • 200 g brašna tip 850
  • 200 g batata (vrsta po želji), prethodno ispečenog u kori i propasiranog
  • 1 žličica praška za pecivo
  • sol
  • 1-2 dl mlijeka
  • sol, crvena slatka i ljuta paprika
  • svinjska mast (prema potrebi, ovisi o načinupečenja)

Zamijestiti tijesto od sjemenki, brašna, pirea od batata, praška za pecivo i soli. Ovisno o vlažnosti batata, dodati 1-2 dcl mlijeka. Ostaviti u frižideru da odstoji oko 1 sat. Tanko razvaljati, otprilike na 3mm debljine. Krekere možete pržiti na svinjskoj masti ili peći u pećnici na 185°C, petnaestak minuta. Pečene krekere posuti mješavinom soli i paprike.

Ove krekere možete grickati samostalno, uz komad sira, namaz ili kao pratnju povrtnom varivu.

 

Kupite povezane proizvode:

  Recepti - Sve