Objavljeno: 23. 08. 2023 - 3:35


Cikla i batat pečeni u soli

SASTOJCI

  • ½ kg ljubičastog manjeg batata
  • ½ kg narančastog manjeg batata
  • ½ kg cikle, manjih komada
  • 2 kg krupne morske soli
  • 2 nešpricana limuna
  • stručak timijana

U vatrostalnu, gusenu ili glinenu posudu za pečenje staviti 1 kg soli. Na sol složiti ciklu i batat. Naribati koricu 1 limuna i zatim oba limuna izrezati na ploškice i poslagati na povrće, a između staviti timijan. Zasuti preostalom soli, dok potpuno ne prekrijete povrće. Peći na 180°C oko 2 sata. Pečeno povrće oguliti i poslužiti kao prilog mesu.

Za pečenje u soli prikladniji su manji batati jer takvi bolje povuku arome limuna i timijana.

 

Kupite povezane proizvode:

  Recepti - Sve